De Sallandse ZandloperEr komen verschillende Lange Afstand Wandelroutes langs Bed & Breakfast Villa Aberson. De bekendste zijn natuurlijk het Hanzestedenpad en de IJsselvallei NS-wandeltocht (Zutphen-Zwolle). Deze twee wandelroutes lopen echter van noord naar zuid. De Sallandse Zandloper is de enige Lange Afstand Wandelroute die Salland van oost naar west doorkruist, van de Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel. U wandelt dwars door Salland over een afstand van 45 kilometer. Aan u de keuze hoeveel dagen u er over wilt doen.

De meeste weteringen in Salland lopen ook van oost naar west. Vandaar dat u een deel van de route over schouwpaden kunt wandelen. U ontdekt daarmee de prachtige achterkant van het Sallandse landschap.

U kunt de route van de Sallandse Zandloper bijvoorbeeld starten op NS station Holten of NS station Nijverdal. Villa Aberson ligt bijna aan het einde van de route. U komt er vanzelf langs.

Eerst een kopje koffie bij Villa Aberson, en daarna, uitgerust en zonder bagage, nog even de laatste kilometers door Salland, naar de IJssel of naar Fortmond wandelen….

Klik hier voor de route.

Overzichtskaart Sallandse Zandloper

Vanaf de Sallandse Heuvelrug loopt u via het Boetelerveld en Schoonheten naar Heeten. Vervolgens loopt u langs het Overijssels kanaal, dan zuidelijk langs Wesepe richting het landgoed De Lankhorst en langs de Soestwetering richting het eindpunt: de Duursche Waarden bij de IJssel. Een fraaie dwarsdoorsnede van Salland.