Het Geert Grootepad


Een tip als u logeert bij Bed & Breakfast Villa Aberson: Het Geert Grootepad.

Het Geert Grootepad is een 100 km lange voettocht over het fraaie, afwisselende en rustige Sallandse land. Salland is de bakermat van de Moderne Devotie. De route bestaat uit twee stadswandelingen, in Deventer en Zwolle, en 8 etappes tussen deze twee steden. Deze trajecten zijn tussen de 10 en 15 km lang. De begin en eindpunten zijn steeds goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Het Geert Grootepad slingert vanaf Deventer via Diepenveen en Windesheim naar Zwolle en maakt daar een lus via Bergklooster, waar Thomas a Kempis zijn ‘Navolging van Christus’ heeft geschreven. Aan de hand van de locaties onderweg die aan de Moderne Devotie herinneren wordt de geschiedenis van de beweging verteld. De gids geeft tevens informatie over bezienswaardigheden, horeca, overnachtingsadressen en openbaar vervoer.

Bed & Breakfast Villa Aberson is een prima uitgangspunt voor de twee trajecten DiepenveenOlst en OlstWijhe. Villa Aberson ligt 350 meter van station Olst, het vertrek- en aankomstpunt van deze twee etappes.

Het boekje is te koop bij VVV’s en boekhandels.