Het IJsselpad


De etappes DeventerOlst en OlstZwolle van het Hanzestedenpad worden door onze gasten regelmatig gelopen. Mooie routes. U krijgt onderweg een goed beeld van het schitterende landschap van dit deel van Salland. Toch noemen onze gasten regelmatig een minpunt. Ze hadden liever meer langs de rivier de IJssel gewandeld. De ecoloog Dolf Logemann vond dat blijkbaar ook. Op eigen initiatief heeft hij een nieuwe route ontworpen die wel zoveel mogelijk langs de IJssel loopt. Inderdaad: Het IJsselpad.
Ijsselpad
Het pad is opgedeeld in elf etappes. Het begint bij het punt waar de IJssel zich bij Westervoort van de Rijn afsplitst en het eindigt bij Ramspol, aan het einde van de IJsselmonding. Daartussen loopt het zo veel mogelijk langs de IJssel, over de dijk of door de uiterwaarden. Alleen als het echt niet anders kan, omdat bijvoorbeeld een dijk is afgesloten of omdat die dijk wordt bezet door een provinciale weg, zocht en vond hij een aantrekkelijke route door het achterland.

Vanaf Villa Aberson kunt u de etappes Deventer-Olst en Olst-Wijhe lopen. Via zijn website zijn de routebeschrijvingen te downloaden.