NS Wandeltocht Nijenhuis


Nee, deze route komt niet langs Bed & Breakfast Villa Aberson, maar de NS Wandeltocht Nijenhuis is uitstekend te wandelen vanaf ons huis. In enkele minuten wandelt u naar Station Olst. 6 minuten later bent u op Station Wijhe, het startpunt van de NS Wandeltocht Nijenhuis.

De NS Wandeltocht Nijenhuis is een schitterende wandelroute over onverharde paden door boerenland en landgoederen. Deze route door een verstild Sallands landschap is op initiatief van lokale organisaties tot stand gekomen. Vanaf station Wijhe loopt u vrijwel direct een imposante bomenlaan van landgoed De Gelder in. Weilanden, akkers, boerderijen en weteringen afgewisseld met beukenlanen en bosjes bepalen het beeld van bijna vergeten landgoederen als Hagenvoorde en De Velner.

Het laatste deel van de wandeling voert door landgoed ’t Nijenhuis met zijn fraaie kasteel. Het eindpunt is station Heino.

U kunt kiezen tussen de afstanden 15 en 18 kilometer.

Vanaf station Heino neemt u de trein naar Zwolle. Daar stapt u over op de trein naar Olst. Ruim binnen het uur bent u weer terug op uw vertrekpunt Villa Aberson.

  • Download hier de routekaart.
  • Download hier de beschrijving.