Tweedaagse NS Wandeltocht IJsselvallei


De tweedaagse NS wandeltocht IJsselvallei loopt samen met een deel van het Hanzestedenpad (Streekpad 11, Doesburg–Kampen 320 km). De eerste dag loopt u van station Zutphen naar Deventer en is de route 17 km lang. De tweede dag gaat de tocht van Deventer naar station Olst en is 13 km lang. Villa Aberson, op 350 meter van het station in Olst, is dus een perfect eindpunt van deze route. Loopt u de route andersom dan kunt u na een heerlijke nacht in Bed & Breakfast Villa Aberson de route starten.

De eerste dag loopt van Zutphen naar Deventer langs de westkant van de IJssel met steeds prachtige vergezichten over de rivier. De route gaat voor een groot deel over (gras)dijken die exclusief voor wandelaars zijn opengesteld. Halverwege de route kom je langs de imposante en romantische ruïne van slot Nijenbeek. Met het voetveer steek je de IJssel over naar Deventer.

Het is de moeite waard om de volgende dag eerst een stadswandeling door het historische centrum van Deventer te maken. Je verlaat Deventer via een avontuurlijk pad pal langs de IJssel. Het pad buigt weer van de rivier af, de landgoederen tussen Deventer en Olst in. Juweeltjes als Oud en Nieuw Rande, kasteel De Haere en kasteel Hoenlo met hun prachtige tuinen, maar ook restanten van de IJssellinie maken de route hier verrassend.

En uw laatste verassing van deze twee dagen is een hartelijk welkom op Bed & Breakfast Villa Aberson .

Het boekje van de NS wandeltocht IJsselvallei ligt voor u klaar. U kunt de route ook alvast downloaden.

Downloads