Wandelnetwerk Salland


Een stevige wandeling over de Holterberg? Lekker uitwaaien in het afwisselende waterlandschap langs de IJssel? Dwars door de historische Hanzestad Deventer en pittoreske dorpen zoals Raalte en Wijhe wandelen? Met het Wandelnetwerk Salland ontdekt u de mooiste plekken van de regio!

Wandelnetwerk Salland

  • 735 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden
  • 140 gemarkeerde wandelroutes
  • 46 startpunten met informatiepanelen wijzen u de weg. Klik hier voor een overzicht.
  • Een overzichtskaart van het wandelnetwerk, verkrijgbaar bij VVV Olst. Vanzelfsprekend ligt de kaart ook in de Salon van Bed en Breakfast Villa Aberson

Wandelnetwerk SallandWandelkaart Salland
Goed voorbereid aan uw wandeltocht beginnen? Op de wandelkaart van Salland een compleet overzicht van de startpunten, alle routes, praktische informatie, interessante bezienswaardigheden, streekinformatie en tips. Welke kunt u ook op wandelt vanaf Bed en Breakfast Villa Aberson, u komt heel snel het eerste paaltje tegen.

Let op: er ontbreken hier en daar paaltjes. Met onderstaande kaart kun je in ieder geval al heerlijk rond ons huis wandelen:

Twee tips voor lange afstandsroutes:

Het Sallandpad

Volg de blauw-groene markeringen en wandel langs de rand van Salland. Een langeafstandswandeling van ca. 130 km die u kennis laat maken met de bossen van de Sallandse Heuvelrug, het coulisselandschap, de landgoederen rondom Raalte, Heino, Wijhe en Olst, de uiterwaarden langs de IJssel en de overgang tussen platteland en de stad Deventer. Het boekje van deze route ligt vanzelfsprekend in de Salon.

De Sallandse Zandloper

Kiest u ervoor om dwars door Salland te wandelen, van de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel, volg dan de Sallandse Zandloper via de groen-roze markeringen. Een langeafstandswandelpad van 45 km die van oost naar west, van het hoogste naar het laagste punt, van de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel loopt.