Inspirerende workshops


Joke Proper: Spot

Joke Proper: Spot

In de gemeente Olst-Wijhe zijn tientallen kunstenaars actief. Bijna een derde woont in het kleine dorpje Olst. Fotografen, schilders, keramisten…. Olst begint zo langzamerhand steeds meer een kunstenaarsdorp te worden.

Creatief met verf

Samen met Joke Proper bieden wij u inspirerende schilderworkshops aan. De kunstenares stelt in samenwerking met u een op maat gesneden programma samen. Van beginner tot gevorderde, van een creatieve middag of avond tot een meerdaagse minicursus.

Haar atelier is op loopafstand van Villa Aberson. Ook kunt u kiezen voor BEK Gallery aan de Golstraat in de binnenstad van Deventer U overnacht in een, zoals gasten laatst schreven, artsy house, terwijl u overdag met kwasten en verf aan de slag gaat.

Het is ook mogelijk om onder leiding van Joke Proper een korte schildervakantie te boeken.

Djan Mulderij HoornvazenHet plezier van het werken met klei

Een keramiekworkshop is natuurlijk ook een leuk idee als u bij ons te gast bent. De workshops worden gegeven door Djan Mulderij.

Ook haar atelier ligt vlakbij Villa Aberson.

U kunt kennismaken met de grondbeginselen van het draaien op de schop- en elektrische schijf of de verschillende mogelijkheden van de handvormtechnieken. Ook leert Djan u meer over het glazuren en het decoreren van klei.

Bakken in Ansie’s Atelier

Toveren met bloem, eieren en melk. Nou, dat kan Anneke Blom als geen ander! Tijdens haar workshops wordt u stap voor stap ingewijd in de geheimen van het bakken.
Ansie's Atelier

Uiteraard gaat u ook zelf aan de slag. Aan het einde van de workshop wandelt u terug naar Villa Aberson met een bundeltje recepten en een doosje met uw eigengemaakte lekkernijen. Wij zorgen dan voor de koffie.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bij de Stichting 't SAL zijn zo'n 25 onafhankelijke kunstenaars aangesloten. Een jaarlijks terugkerende activiteit is de Kunstroute, die plaats vindt op de zaterdag en zondag van het eerste volle weekend van de maand september.

Bij de Stichting ‘t SAL zijn zo’n 25 onafhankelijke kunstenaars aangesloten. Een jaarlijks terugkerende activiteit is de Kunstroute, die plaats vindt op de zaterdag en zondag van het eerste volle weekend van de maand september.

Wilt u op de hoogte blijven van Villa Aberson? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. 

Bakken in Ansie's Atelier

Bakken in Ansie's Atelier

Toveren met bloem, eieren en melk. Nou, dat kan Anneke als geen ander! Taarten, brownies, cupcakes, oreokoekjes, chocolade fudge, muesliblokjes.... Stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Kunst die je ook nog kan opeten. We schreven het al eerder . De...
Creatief met verf

Creatief met verf

Een weekend te gast in Bed & Breakfast Villa Aberson en genoeg gefietst en gewandeld? U kunt ook een middag, avond of zelfs meerdere dagen heerlijk gaan schilderen. De schilderworkshops worden geleid door Joke Proper , winnares atelier magazine...
Het plezier van het werken met klei

Het plezier van het werken met klei

Een keramiekworkshop is natuurlijk ook een leuk idee als u bij ons te gast bent. De workshops worden gegeven door Djan Mulderij . Haar atelier is op 15 minuten wandelen van Villa Aberson . U kunt kennismaken met de grondbeginselen van het draaien op...
Schildervakantie in een riante villa?

Schildervakantie in een riante villa?

.... We kijken met plezier terug op haar workshop.... .... We zijn eigenlijk heel trots op het resultaat.... .... Bijzonder dat u ons zo goed gestimuleerd en gemotiveerd heeft..... Een korte schildervakantie...