Het plezier van het werken met klei


Een keramiekworkshop is natuurlijk ook een leuk idee als u bij ons te gast bent. De workshops worden gegeven door Djan Mulderij. Haar atelier is op 15 minuten wandelen van Villa Aberson.

U kunt kennismaken met de grondbeginselen van het draaien op de schop- en elektrische schijf of de verschillende mogelijkheden van de handvormtechnieken. Ook leert Djan u meer over het glazuren en het decoreren van klei.

Leerlingen 1 Leerlingen 2 Leerlingen 3

Zij vindt een ontspannen sfeer en het werken in vrijheid belangrijk. Haar keramieklessen hebben daarom veel weg van een atelier/werkplaats. Beginners en gevorderden kunnen zo naast elkaar aan de slag, waarbij ze ook van elkaar leren. Het plezier alsook de eigen ontdekking en invulling van het werken met klei, staan bij haar altijd voorop.

Djan Mulderij: Porsfiguren Rood

Djan Mulderij volgde haar opleiding Keramische Technieken in Gouda. In haar recente werk is te zien dat zij zich meer toe is gaan leggen op het boetseren van mensfiguren. Deze worden gebruikt als ornament op schalen, vazen en andere objecten. Hierdoor krijgt het decoreren een nieuwe dimensie zowel letterlijk als figuurlijk.

Djan exposeert en verkoopt haar eigen werk in “Galerie Bij Floors de berg op” in Deventer.

Kijk op haar website voor meer informatie.