Y op Youtube


De manifestatie Y op Groot Hoenlo in het Pinksterweekend van 1969 heeft welhaast mythische proporties gekregen. Daar moest je bij geweest zijn. Het driedaagse evenement heeft zelfs de Canon van Olst gehaald. Het begin van een cultuuromslag: In deze periode werd de traditionele sociale hiërarchie, het onderscheid naar rangen en standen in het dorp, doorbroken.

Y heeft indruk gemaakt. Zoveel is zeker. Alleen de naam Olst al, leverde ons via e-mail de verzuchting op: Keep up good old Olst 🙂 Was there seen it all: 1969 Y – EI Groot Hoenlo.

De sonore voice-over brengt je meteen enkele decennia terug in de tijd: Het was een feest voor iedereen, met muziek voor iedereen. De harmonie Apollo, uit Olst, luidde het feest in….

Het filmpje is geüpload door Gerhard Aberson. He was there too.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.