Zoon en kleinzoon van Harte(n)


Drie generaties van Harte(n) waren architect: Maarten van Harten Hzn, Herman van Harten en Maarten van Harte. (Door een fout in het bevolkingsregister is Maarten de eerste Van Harte in de
familie zonder ‘n’.)
Galerie De PasHet PolletjeOlde Postkantoor
Deze drie architecten zijn vooral werkzaam geweest in Deventer. Maar de zoon en de kleinzoon hebben ook gebouwd in Olst.

‘t Polletje is ontworpen door Herman van Harten. Galerie De Pas en ‘t Olde Postkantoor zijn van de hand van Maarten van Harte.

De ontwerpen van de Van Harte(n)’s hebben niet zozeer een eigen, herkenbare stijl. Gewoon, goed en degelijk vakwerk, in een vormentaal zoals die in die tijd in de mode was..

Nijvertijd nummer 30. Klik op de afbeelding om het tijdschrift te downloaden.

Nijvertijd nummer 30. Klik op de afbeelding om het tijdschrift te downloaden.

Nummer 30 van het tijdschrift Nijvertijd van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer is helemaal aan deze architectenfamilie gewijd. Een interessant nummer met veel achtergrondinformatie en voorbeelden van ontwerpen van deze architecten. Zoals de auteurs schrijven: Van Harte(n) aanbevolen.

Via deze link kunt u dit nummer downloaden.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.