Zoon en kleinzoon van Harte(n)


Drie generaties van Harte(n) waren architect: Maarten van Harten Hzn, Herman van Harten en Maarten van Harte. (Door een fout in het bevolkingsregister is Maarten de eerste Van Harte in de
familie zonder ‘n’.)
Galerie De PasHet PolletjeOlde Postkantoor
Deze drie architecten zijn vooral werkzaam geweest in Deventer. Maar de zoon en de kleinzoon hebben ook gebouwd in Olst.

‘t Polletje is ontworpen door Herman van Harten. Galerie De Pas en ‘t Olde Postkantoor zijn van de hand van Maarten van Harte.

De ontwerpen van de Van Harte(n)’s hebben niet zozeer een eigen, herkenbare stijl. Gewoon, goed en degelijk vakwerk, in een vormentaal zoals die in die tijd in de mode was..

Nijvertijd nummer 30. Klik op de afbeelding om het tijdschrift te downloaden.

Nijvertijd nummer 30. Klik op de afbeelding om het tijdschrift te downloaden.

Nummer 30 van het tijdschrift Nijvertijd van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer is helemaal aan deze architectenfamilie gewijd. Een interessant nummer met veel achtergrondinformatie en voorbeelden van ontwerpen van deze architecten. Zoals de auteurs schrijven: Van Harte(n) aanbevolen.

Via deze link kunt u dit nummer downloaden.


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie stellen we op prijs

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.