Salland


Salland Natuurlijk Gastvrij
Bed & Breakfast Villa Aberson ligt in Salland, Overijssel… Salland? Gelukkig geen merknaam waar dagjesmensen in grote getalen op af komen. En eigenlijk willen we dat zo houden….

Salland is de streek tussen de IJssel en de Sallandse Heuvelrug. Wat ons betreft het mooiste gebied van Nederland.

Salland mag overigens trots zijn op een keur aan streekproducten: De Smaak van Salland wordt steeds meer een begrip, ver over de grenzen van Overijssel.

Van west naar oost is er eerst het rivierenlandschap van de IJssel. Grootschalige lijnen in het landschap: de dijken en het water, onderbroken door dorpjes als Olst(!) en Wijhe, aan beide kanten beëindigd door trotse hanzesteden: Deventer en Zwolle.

Naar het oosten verdwijnt de klei onder het zand. In het overgangsgebied van de rivierduinen liggen plaatsjes als Diepenveen met prachtige landgoederen als Oud en Nieuw Rande.

Op weg naar de Sallandse Heuvelrug kom je langs dorpjes als Wesepe en Heeten. Hier speelt het Sallandse boerenleven nog steeds een rol. De doorsteek eindigt bij de bosrijke stuwwallen, voor Nederlandse begrippen eindeloze natuur met bossen en heidevelden.

En dan snel weer terug naar de uiterwaarden van de IJssel. Tegen de dynamiek van een rivier kan geen zand tegenop. Terug naar Bed & Breakfast Villa Aberson in Olst. Hier staat de koffie klaar.